top of page
achtergrond bewust in je hart  kleuren.png
Noortje Staats-Pasman - Oudercoach Orthopedagoog Almere - Bewust in je Hart - Praktijk voor vernieuwend ouderschap

VISIE

Ik geloof dat bewust in je hart leven dé sleutel is tot een gelukkig leven waarin je alles aan kan wat er op je pad komt. Én ik geloof dat een gelukkigere ouder een gelukkiger kind betekent.

Daarom help ik ouders meer bewustzijn te creëren in hun dagelijks leven, waardoor ze meer vanuit hun hart kunnen handelen. Ik geloof dat als jij je bewust bent van wie je bent, wat jij te geven hebt en wat er in je hart leeft, jij het vermogen hebt om met iedere situatie om te gaan.

Alles draait om intenties. Troost je je kind zodat het stopt met huilen? Of troost je je kind omdat het pijn heeft? Kleine nuance, groot verschil. Je handelen lijkt hetzelfde, maar de intentie is totaal anders. Kinderen reageren niet op wat je zegt, maar op je intentie, op het gevoel dat erachter zit. Wanneer je je bewust kan zijn van wat je doet en waarom (je intentie), groeit je vermogen bewust keuzes te maken en kan je meer vanuit je hart leven.

VIDEO: Wat Bewust in mijn Hart mij gebracht heeft >

Vernieuwend ouderschap

Vernieuwend ouderschap geeft voor mij een nieuwe stroming aan binnen het ouderschap waarbij je als ouder de kans aangrijpt om sámen met je kind te groeien. Er liggen in het ouderschap ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden, een enorme bron van groei.

 

In deze stroming staat bewustzijn, goed voor jezelf zorgen (van buiten en van binnen) en daardoor goed voor je kind zorgen, centraal. Want wat je jezelf geeft, krijgt je kind dubbel en dwars terug!

Andere termen die hierbij passen zijn Bewust ouderschap en Intuïtief ouderschap.

bottom of page